Afgift på brænde og briketter udskudt

Jeg har i længere tid gået og frygte de nye afgifter på brænde, træpiller og briketter da jeg i stor stil benytter disse til opvarmning af mit hus. Så da jeg lige ville se hvordan det stod til med disse nye afgifter blev jeg rigtig lettet da jeg læste de var blevet udskudt.

Så nu kan jeg, lige som så mange andre med brændeovn, landmænd og husejere igen ånde lettet op, da det ser ud til at vi i første omgang slipper for disse afgifte.

I følge en artikel i Jyllands posten er den såkaldte brændeafgift på træ nemlig blevet udskudt.

Det var ellers meningen af denne afgift på træ til brænde (samt træpiller og træbriketter) skulle være trådt i kraft her den første Januar. Dette var vi faktisk en hel som var rigtigt sure over, især da mange af os jo ikke har adgang til billig fjernvarme, og i forvejen betaler en mindre formue for at få varmet vores hus op med brænde.

Vi skal dog huske på at afgiften ikke helt er opgivet, den er blot blevet udsat.

Brug af bæreseler til dit barn

Som mor kan det være en god ting at benytte en god bæresele. Det er der mange gode grunde til. F.eks. giver en bæresele gode fordele til både mor og barn. Men hvilke er de bedste bæreseler, er det Ergobaby 360, Babybjørn eller en helt anden?
Læs mere om Bedste bæreseler her.

Kommer der en afgift på brænde?

Til at starte med havde både Venstre og konservative sagde ja til denne afgift. Heldigvis er begge partier i dag modstandere af afgiften på brænde og briketter.

»Vi er gået med til at lave en forsyningssikkerhedsafgift, men det er jo vanvid, at du ikke kan købe en pose flis til haven uden at betale en afgift. Det vil vi ikke være med til«, siger Venstre-ordfører Thomas Danielsen.

Han har efterfølgende udtalt at han direkte nægter at være med til at få denne afgift igennem. I hvert fald så længe den rammer haveejere og andre, som ikke var målgruppen da de oprindeligt snakkede om a t få den indført, for at skære ned på energi forbruget.

Planen var at denne afgift skulle give milliarder i statskassen, og samtidigt tvinge folk til at fyre mindre op i deres brændeovn eller fyr. Hvad de ikke lige har tænkt over, er at disse typer af biobrændsel som træbriketter, træpiller og brænde jo er, faktisk er betydeligt bedre for miljøet end mange af de andre typer af brændsel vi fyrer op med. Brændes træet af med den rigtige temperatur, udledes der ikke ret mange skadelige partikler, og den Co2 der udledes, er jo småting i forhold til den mænge co2, som træet mens det voksede op, omdannede til ilt. Derudover skal man huske på at hvis man blot lade træet ligge og gå til, ude i naturen, så udledes der over tiden, præcis den samme mængde af co2, som hvis du brænder det op. Dette gør at træ jo faktisk er en af de bedste kilder til varme herhjemme, i hvertfald når vi snakker miljø beskyttelse.

Her er en petition mod afgiften som du skal skrive under på, og give din mening til kende om at at vi bestemt ikke ønsker en afgift på brænde og briketter – Skriv under her