Baby bæreseler – perfekt for barn og mor

Har du også lagt mærke til flere og flere mødre er begyndt at bære deres barn rundt i en bæresele? Det er du bestemt ikke alene om, da brugen af bæreseler er steget voldsomt over de senere år. Faktisk så er bæreselen et af de mest populære stykker babyudstyr nu om dage. Det er der faktisk også en god grund til, har man først prøvet at benytte en sådan bære sele i et stykke tid, så vil du hurtigt opdage fordelen ved en sådan. Udover bæreselen så er der også slynger og vikler, som også benyttes til at bære børn rundt med. Men hvilke sele skal man vælge? Hvorfor overhoved bære rundt på sit barn? Og kan man stole på de mange test af bæreseler man finder på nettet? Lad os se på nogle af de fordele som kan være ved at benytte sig af disse typer babyudstyr.

Læs også: Hvorfor bære rundt på sit barn?

Bæreseler knytter dig tættere til dit barn

Når du bære rundt på dit barn i en bæresele, så er du mere opmærksom på dit barn end hvis han eller hun blev kørt rundt i en klapvogn eller barnevogn. Det går at du som mor, får nemmere ved at tolke din baby’s tegn, og bedre forstå hvad barnet vil. Flere undersøgelser har vist at dette også betyder, at et barn som bliver båret meget rundt i bæreseler græder mindre. Ser vi f.eks på andre lande, hvor næsten alle mødre bære rundt på deres børn konstant, ser vi også at disse børn græder meget mindre end danske spædbørn. En af grundene er netop det med at man som mor bliver meget bedre til at forstå hvad dit barn vil, og dermed har det ikke samme behov for at græde, og dermed få din opmærksomhed.

Bæreseler er sundere for dit barn

Når dit barn sidder i en bære sele, så sidder det ofte i en M stilling, som er en naturlig sidde stilling for en baby. Dette er vel og mærke hvis det er en god moderne bæresele, som f.eks. en Ergobaby 360 bæresele, som er en af de mest ergonomiske bæreseler på marked. Denne still aflaster belastningen på dit barns nedre dele, hvilket gør det sidder mere behageligt over længere tid. Skal du blot bruge bæreselen i 10 minutter mens du laver noget andet eller blot syntes det er nemmere at gå med dit barn i en sådan, så er det ikke vigtigt. Men skal du på en halv times gå tur, så er det meget vigtigt at det er en god ergonomisk bæresele du benytter dig af. De fleste vil jo gerne have den bedste sele de kan få. I mange tilfælde er dette en Ergobaby 360 Four Position.

Læs også: Sådan finder du den bedste bæresele

Hvilken bæresele skal du vælge?

Som jeg skrev lige før, så er det vigtigt at du vælger en ergonomisk bæresele i god kvalitet. Eksempelvis en Ergobaby 360 four position, som er en af topmodellerne på marked. Grunden til at jeg anbefaler den, er at den er så meget bedre end alle andre bære seler på marked i dag. Bedre stopper og seler, med mere beskyttelse og fyld i. Bedre materialer og generelt et design hvor der er tænkt meget over komforten for både dig og dit barn. En af de mest ergonomiske babyseler du kan få. Og du har mulighed for både at bære dit barn med ansigtet indad eller udad efter behov. Der er jo heller ikke uden grund at Ergobaby modellerne ofte bliver kåret som bedst i test, i flere af de større test af bæreseler.

Bedste bæresele til dit barn

Selen giver større frihed

Og så er det ikke engang løgn. Når du bære rundt på dit barn i en baby sele, så har ud jo hænderne fri til alle mulige andre ting. Som f.eks. at tage opvasken, gøre rent, handle ind eller blot gå en god lang tur. Nogle gang er det endda muligt at få lavet lidt computer arbejde mens man bære sit barn, men det er ikke noget jeg ville satse helt på. Men blot det at have sine hænder fri, er en kæmpe fordel.

Transport besværlige steder

Normalt benytter vi her i landet, vores barnevogn når vi skal transportere ens baby rundt. Men i mange tilfælde vil det faktisk være lige så nemt i sin bære sele. F.eks. når man skal ind i en lille butik, hvor det kan være svært at få barnevognen rundt. Eller ud og gå på de mindre stier, som heller ikke er speciel god til en barnevogn. En bus fyldt med passager måske? Der er mange steder hvor transporten vil være en smule nemmere med en børnesele.

Som du kan se her, så er der en del gode grunde til at man bør benytte sig af en bæresele til sit barn. Ikke alene får dit barn stor fornøjelse af en sådan, men dig som mor vil også opleve at mange ting pludselig bliver noget nemmere.