Brænde til vinteren

kvalibraende.dkEfteråret er over os og flere og flere begynder så småt at tænde op i brændeovnen eller pejsen og opdager at sidste års lager af brænde er ved at være tomt. Desperat kigger man i de lokale ugeaviser efter tilbud på brænde eller briketter uden held, så ofte ender det med at man lige køre i det lokale byggemarket og køber en palle eller par poser med brænde. Desværre er det også tit den dyreste løsning, køber man sit brænde midt på sommeren spare man ofte 10-20% på en palle fremfor at vente til sidste øjeblik som de fleste desværre gør. Vil man dog spare lidt penge på brænde kan man med fordel bestille det på nogle af de mange online butikker som sælger brænde, træpiller og briketter. På flere af dem som f.eks. på kvalibrænde.dk er prisen inklusiv levering, dog kan leverings omkostningerne variere alt efter hvor man handler og hvor i landet man bor. Hos kvalibrænde er det generellet lidt billigere at få bragt ud hvis man bor i Jylland fremfor i det nordlige sjælland og det samme gælder i flere af de andre større online forhandlere af brænde og træbriketter.

Køber man sit brændsel online skal man være opmærksom på hvad type af træ man køber. Ikke alle butiker annoncere med hvad træ type deres brænde er lavet af og der er faktisk temmelig stor forskelle på brænde værdien alt efter om man køber en palle gran eller en palle bøg. Er man mere til træpiller kan man med fordel også købe disse online i butikker som f.eks Stoker Træpiller.
Når man snakker træpiller som f.eks. til et stoker fyr er det meget vigtigt at kvaliteten er i top. Køber man træpiller at dårlig kvalitet betyder det at man betydelig oftere skal ud og rense sit fyr eller at det helt stopper pga for meget aske og halv afbrændte træpiller eller at indføringssneglen sætter sig fast. Derfor er det ikke her man skal spare på kvaliteten da man i sidste ende får mindre varme og mere arbejde med det billige brænde. Vælg derfor altid træ piller af høj kvalitet.

Fordel ved at købe træpiller og briketter frem for f.eks. almindeligt træ som ask, bøg, birk osv. er at det næsten altid består af meget tørt træ og derfor har en bedre brændværdi, det vil sige at du får mere for pengene med samme mængde. En anden lille fordel er at de fylder mindre når de er stablet end hvis man skal have en brændestabel eller skur. Disse ting har danskerne efterhånden taget til sig og derfor har vi over de senere år set en meget stor stigning i salget af træbriketter på bekostning f almindeligt brænde.

brænde eller briketter, de 2 typer af brændsel som ofte anvendes til opvarmning af de danske hjem sammen med de altid populære træpiller.