Business intelligence med lenny the lion

Lenny Lion CEO of the jungleLenny Lion er din nye ekspert inden for business intelligence og data analytics, følg ham her på twitter.com/LennyLionCEO. Han give dig daglige opdatering med relevant viden inden for business intelligence software or andre typer af data analytics som decision support systems og data mining.
Lenny the lion bruger tiden på at lede efter nyheder relateret til disse emner og twitter om dem ugen igennem, dermed er du sikker på at de altid få de seneste nyheder relateret til business intelligence or lignende systemer. Ud over at finde Lenny på twitter har du også mulighed for at besøge ham på hans helt egen hjemmeside hvor han giver dit alle de seneste nyheder om OLAP, Daa mining og data analytics.
Planen med lenny lion er at hurtigt og nemt kunne give dig de mest relevante nyheder inden for BI verdenen samlet et sted frem for at skulle bruge timevis på at undersøge de forskellige forum og business nyhedssites for at finde disse oplysninger, alt dette gør Lenny for dig og samler oplysningerne på sin twitter profil, som f.eks. her på https://twitter.com/EUVoices

Hvis du ikke er bekendt med disse termer kommer her en kort forklaring:

BI (business intelligence) er en betegnelse for programmer der på en intelligent måde kan analyse dine data og finde sammenhæng i disse data for derefter at vise dem for dig på en nem og brugervenlig måde. Dette kunne f.eks. være at holde salgs data op imod salgssted og sælger og dermed se om der nogen sammenhæng med hvem der sælger mest hvor eller hvilke typer af produkter der sælger bedst på forskellige lokaliteter. Ofte ligger disse oplysninger spredt over forskellige database og kilder, men med hjælp af business intelligence kan du samle og sammenligne dem et sted fra. BI bruges også hyppigt til f.eks. trendspotting og hurtigt at få et overblik over en specifik situation lige nu og her.

ERP (enterprice resource planning) er en betegnelse for en samling af systemer der vedtager forskellige funktioner for et firma. Dette kan f.eks. være et regnskabssystem der også tager hånd ting som kundedatabaser, ordre, debitor og kreditor kartoteker m.m. Ofte er det tale om større systemer der integrere flere typer af de systemer som en virksomhed bruger.

DSS (Decision Support Systems) er programmer det gør det nemmere at træffe de rigtige beslutninger ved at kunne vise de data for brugeren som gør at han eller hun kan træffe en beslutning baseret på fakta frem for blot at gætte på hvad det vil give mest mening, sådan som mange gør det lige p.t.