Hvad er en graviditetstest?

graviditetstest babyudstyr, bæresele og babytøjEr du en af de mange kvindelige (eller mandlige) danskere der endnu ikke ved hvad en graviditetstest er så læs videre og få svaret her i denne artikel.

Kort fortalt er en graviditetstest et redskab til at måle om en kvinde er gravid eller ej. Når kvinder bliver gravid begynder de befrugtede æg at udskille et bestemt hormon kaldet HCG. Og det er netop dette hormon som en graviditetstest måler efter, og finder det spor af hormonet er det en næsten sikker indikation på at man er gravid. Dog kan visse former for kraftsygdomme og andre sygdomme i nogle få tilfælde også få kroppen til at udskille hormonet eller man kan få det ind via visse former for kosttilskud. Derefter vent et par dage efter en positiv test og tag derefter en ny graviditetstest for at bekræfte det første resultat.

Når du ved at dit barn er på vej, så er der masser af babyudstyr der skal købes. Alt lige fra barnevogn, bæreseler og vugge til ting som babytøj og baby legetøj. Det er dyrt at få børn, men det er altid pengene værd. Sørg bare for at planlægge det hele i god tid. F.eks. køb barnevogn og bæresele inden barnet kommer. Gør børneværelset klar osv.

Læs også: http://ecreph.dk/baby-baereseler-perfekt-for-barn-og-mor/

Kosttilskud og graviditet

Ofte kan det være en ret god ide at tage visse typer af kosttilskud under ens graviditet. Ens foster dræner nemlig kroppen for en stor del af de vitaminer og mineraler som er gemt i den. F.eks. viser flere undersøgelser, at gravide ofte risikere at komme i magnesiummangel. Derfor kan et dagligt kosttilskud af magnesium ofte være en rigtig god ting.

Læs også dette: Bør jeg bruge magnesium som et kosttilskud?

Viser graviditetstesten også at du er gravid ved anden test, ring da til din læge og bestil en tid så han kan slå helt fast at du faktisk er gravid og derefter hjælpe dig med det videre forløb.

Graviditetsteste findes i 2 udgaver, en engang test som du tester med og derefter smider ud og en elektronisk som du kan benytte flere gange.

Men hvad gør man når en sådan graviditetstest så er positiv og man har fået bekræftet hos længen man er gravid? Det er meget forskelligt, mange går straks i gang med at planlægge alt lige fra hvor skal børneværelset være, hvad typer af babytøj og babyudstyr skal vi købe? Det er som regel ikke det store problem at købe babyudstyr, som barnevogn, vugge, autostol osv. da det er meget det samme om det er til drenge eller piger mens de er helt små. Det er noget værre med babytøj da der her er stor forskel på en man skal købe en lyserød sparkedragt med hello kitty på eller en blå spiderman trøje. Babyer kommer også i forskellige størrelser som igen gør det svært at købe babytøj før barnet er født.
Men derfor kan man sagtens gå i gang med at lave børneværelset i stand, men vent med de sidste detaljer så som hvad farve det skal være før at man er helt sikker på kønnet. Dog er der ikke noget i vejen for at man kan kigge efter pudslebord, pudsletaske, tremmeseng osv. så man ikke står ud og skal ud og købe alt den første ugen efter barnet er født.

Når først den lille ny er kommet til verden bliver din tilværelse helt anderledes, det liv som man før havde bliver slet ikke det samme længere, så alt ændres så snart man står med den graviditetstest i hånden og ser det lyserøde tegn derpå.

kilder: