Trådløs videoovervågning fremtiden inden for video overvågning

Trådløs videovervågning er efterhånden en realitet for mange. Den ekstra sikkerhed man har ved at kunne sidde hjemme og overvåge sin butik eller tage ud og besøge vennerne, mens man stadig kan følge med i hvad der sker derhjemme. Det er efterhånden noget som langt de fleste som har trådløs video overvågning sætter stor pris på.

Hvad er trådløs videoovervågning

Trådløse overvågnings kamera, er elektroniske digitale videokamera, der kan sende en video (og i mange tilfælde audio) signal til en trådløs modtager over et WiFi netværk. Det er derefter ofte muligt at tilgå denne modtager ude fra, f.eks. via sin smartphone eller tablet og derved følge med i hvad kameraet ser (og hører). Betegnelsen trådløs er dog ikke helt passende da de fleste trådløse kamera, stadig kræver at man tilkøber et strømkabel. Dog kan man i mange tilfælde, slippe for at skulle trækket et kabel gennem hele huset til optageren eller modtager boksen. Dette kan i mange tilfælde være med til at reducerer installations prisen en hel del, hvilket har gjort at nye systemer inden for video overvågning er blevet trådløse og efterfølgende rigtig populære.

Overvågning Erhverv

Selvom overvågning til private er blevet et rigtigt stort område, er det stadig videoovervågning til erhverv som er det helt store. Det er f.eks. til bolig komplekser, købmands butikker, banker, tankstationer eller kontor bygninger som i stor stil benytter sig af kameraovervågning. De fleste af disse overvågningssystemer, er ikke noget som man selv skal begynde at installere, men noget man bør overlade til eksperter som f.eks. JKnetwork.dk, der er en af de førende firmaer i Danmark når det kommer til overvågning og alarmer.

Trådløs video overvågning til privat

Kameraovervågning erhverv

Har man en butik kan det i mange tilfælde godt betale sig at installere et overvågningskamera eller 2. De fleste undersøgelser viser nemlig at antallet af butikstyveri reduceres kraftigt hvis der er synlige overvågnings systemer installeret. F.eks. snakkede jeg for et par uger siden men en købmand som dagligt oplevede 1-2 tyverier i hans butik. Efter han fik installeret professionelt kameraovervågning til erhverv i HD, var det 1-2 gange om ugen han oplevede tyverier. Og nu da han også havde dem på video, var det betydeligt sværere for tyven at snakke sig ud af det.

Videoovervågning erhverv

Selv det bedste overvågnings system er ikke altid nok til at holde tyven eller røveren væk. F.eks. ser vi stadig masser af eksempler på røveri mod banker eller tankstationer, men dette antal var faktisk betydeligt højrer før man fik installeret disse systemer. Især med de top moderne HD videoovervågning til erhverv er blevet et stort hit. Fordelen ved mange af disse nye systemer er at de ikke kun kan bruges til ansigts genkendelse, men med den rigtige software også kan genkende personer ud fra deres kropssprog, gang stil og kropsbygning. Dette gør det betydeligt nemmere at genkende en røver som lige har begået et bankrøveri, selvom han havde maske på.

Overvågning privat

Det er ikke kun inden for erhverv at overvågning er så populært og brugt. Også hos private er man efterhånden begyndt at få øjnene op for de mange fordele der er ved moderne sikkerhedssystemer.

Videovervågning privat

Ejer du f.eks. en stor villa med masser af dyre smykker, tv og andet elektronik, så er en god alarm ikke altid nok. Ved at tilføje en løsning inden for video overvågning privat, mindsker du yderligere chancen for indbrud og tyveri. Fordelen ved disse systemer til privat er at de ofte er temmelig billig, især hvis man sammenligner med nogle af top systemerne inden for de mere professionelle løsninger.

Ofte kan man finde et godt tilbud på videovervågning til privat og spare en masse penge. Især hvis det er tale om et mindre overvågnings system, som man selv har mulighed for at installere, så er prisen betydelig lavere end et af de systemer som ofte bruges inden for erhverv. Skal det være så nemt som muligt, så gå efter at få installeret et trådløs system, da man her slipper for at skulle trække kabler gennem hele huset for at få de forskellige kamera forbundet til en optager boks.

Kameraovervågning privat

Med mindre man ejer en kæmpe 400 m2 villa, så er antallet af video kamera, ofte noget mindre når det er til private hjem end hvis det er til en større virksomhed. Som regel kan man nøjes med en løsning der indeholde 2-4 kamera, hvilket betyder at prisen er meget billigere end hvis du skal købe 20 kamera inklusiv installation.

Overvågningskamera privat

Hvis du køber et privat overvågningskamera skal du sørger for at kvalitet er i orden. Det betyder at man ikke blot skal gå ind på en kinesisk hjemmeside eller ebay.com og købe det første og bedste overvågnings kamera man falder over. For hvis kvaliteten ikke er i top kan det være at du misser de vigtige detaljer hvis indbruddet skulle ske. Mange af de billige modeller har svært ved at filme ordentligt i bestemte lysniveauer eller i mørke. De fleste gode modeller virker både om natten og om dagen, og da man aldrig ved hvornår indbruddet skulle ske, bør man købe en løsning der virker både dag og nat.

Billig overvågningskamera

Hvor finder man så et billig overvågningskamera hvis man ikke går på Ebay og køber det? Mange gange er der folk der udskifer eller opgraderer deres sikkerhedsudstyr og så kan man være heldig at gøre et kub ved at købe det brugt. Sørg dog altid for at det udstyr man køber er relativt nyt og ikke noget der er købt for 10 år siden. Teknologien inden for dette område udvikler sig nemlig hurtigt og mange af de funktioner der findes i et moderne overvågningskamera, er ikke tilgængelige i de ældre.

Alarmer

I mange tilfælder vil det være nok med et alarm system frem for at begynde at rode med forskellige typer af video overvågning. Vi ser her lidt nærmere på nogle af de muligheder der inden for alarmer.

Trådløs video overvågning til privat og erhverv

Valg af tyverialarm

Hvad skal man vælge hvis man ønsker en ny tyverialarm? Skal det være en model til 500 kroner som består af en sensor i loftet eller en større pakke med dørlås, 4 sensorer, magnetiske sensorer på yderdøre og vinduer? Det afhænger helt af hvad det er du skal beskytte og hvor udsat det område du bor i er. Bor du et sted hvor der ofte er indbrud og har du masser af værdifulde ting du ikke ønsker stjålet, så bør du bestemt ofre noget mere på en tyverialarm end hvis du bor på landet og har en masse ældre elektronik.

Et godt alarmsystem

Et godt alarmsystem bør som minimum indeholde 1-2 bevægelses sensorer, være nemt at slå til og fra, både med nøgle og med en kode. Prisen for disse systemer ligger i lige fra 300 kroner til 30.000 kroner.

Tyverisikring med alarm

En alarm kan være en rigtig god tyverisikring, langt de fleste tyve løber sin vej hvis alarmen går i gang under et indbrud. Bor du meget øde og har langt til naboer, er en alarm alene nok ikke den bedste løsning. Her vil en løsning der inkludere videoovervågning være af foretrække.

Privat alarmer

En alarm kan være et godt redskab til at mindske chancen for indbrud hos både erhverv og privat. Begge har samme funktion, men ofte er prisen lidt dyrere på de modeller der anvendes til professionelt brug. Der er jo også forskel på om de skal bruges til at passe på 200.000 kroners indbo eller for 5.000.000 kroners speciel udstyr hos et firma.

Kilde:
JKnetwork
hjemmeside: http://www.jknetwork.dk/videoovervaagning/