Træning og gravid?

Der er mange spørgsmål blandt mange gravide kvinder når det drejer sig om træning og motion, og jeg er sikker på at du har spurgt dig selv lignende spørgsmål på et tidspunkt under din graviditet. Efter alt, er det et meget vigtigt tidspunkt, og du ønsker at gøre det bedste du kan for dit barn, mens du stadig opholder sig i form under din graviditet. Først skal du selvfølgelig konstatere at du er gravid, hvilket normalt klares via en graviditetstest eller et besøg hos din læge. Husk at en graviditetstest ikke altid er helt præcis, derfor er det altid en god ide med et læge besøg, hvis den viser positiv.

I denne artikel vil jeg vise, hvorfor du bør absolut bør træne mens gravid, hvordan gør det sikkert og hvad nogle af mine yndlings graviditet øvelser er. Så lad os komme til det og blive en fit mor!

Læs også dette: Hvordan virker en graviditetstest?

Fordele ved motion mens du er gravid

Udførelse af motion mens du er gravid, er yderst gavnligt for dig og din baby af mange årsager. Det hjælper dig til afstresse, på samme måde som at udøve, når du ikke er gravid gør, dvs den øgede blodgennemstrømning og ilt i dit system forårsaget af motion kan bidrage til at mindske de op-og nedture, der kommer fra uregelmæssig hormon produktion, de fleste gravide kvinder lider af.

Senere når du får dit barn kan du stadig dyrke motion, selvom tiden bliver træng. Skaf dig en god baby bæresele, som en Ergobaby 360, og du har mulighed for at løbe eller gå en rolig tur med dit barn. Især det med at kunne gå med sit barn giver ofte lidt ekstra ro til dig som mor, en af de mange fordele ved bæreseler.

Læs også dette: Hvorfor bruger en baby bæresele?

Derudover gælder det om at have det rigtig udstyr når er gravid, der er masser af sider på nettet, med baby udstyr i forskellige kvalitet og pris.

Du vil også forbedre din muskelstyrke, især din nederste del af ryggen, Mave og bækkenbundsmusklerne, som vil hjælpe dig med at undgå ryg-og ledsmerter fælles med de fleste graviditeter. Stærkere bækkenbundsmuskler betyder også en nemmere arbejdskraft, ofte med mindre stress placeret på dine vaginale muskler. Forbedret vejrtrækning og ilt kontrol er en anden kærkommen fordel af motion, mens man er gravid. Faktisk er det ikke ret meget motion, som er direkte skadelig under graviditeten.

Sådan motion du mens du er gravid

Der er en række øvelser, som du kan udføre, mens gravid. Her er nogle af mine favoritter:

Svømning

Går til nogle faste svømning sessioner kan gøre underværker for din generelle muskelstyrke, vejrtrækning og udholdenhed, men også tilføjer nogle velkommen opdrift, så du kan slappe af og frigøre spændinger på nederste del af ryggen fra transporterer baby. Tjek din lokale pool for sessioner designet specielt til gravide kvinder. Det er en fantastisk måde at udøve mens du er gravid, men også at møde nye mødre at være og få venner.

Væg Squats (wall squats)

Denne øvelse er fantastisk til toning og styrkelse af lår, balder og lænd. Stå med fødderne en skulder bredde fra hinanden og ryggen mod muren. Langsomt sænke dig selv ind i en squat position (dine knæ må ikke komme længere ud end dine fødder). Så under kontrol, løft langsomt selv tilbage op i udgangspositionen, vejrtrækning ud som du gør det. Gentag dette 12-15 gange, 3 gange om ugen. Ved at flytte dine fødder tættere sammen eller længere fra hinanden du kan arbejde på de forskellige områder af lårene.

Nogle af disse øvelser kan du faktisk også lave med et barn i din bæresele, men sørg dog altid for at sikkerheden i så fald er i orden.