Udklædning og kostumer

udklædning og kostumerHer i Danmark elsker vi at klæde os ud, at iføre os et kostume og påtage os en helt ny rolle. Dette gælder for både børn og voksne. Især børnene har gjort det i mange år i forbindelse med fastelavn, men nu begynder de også mere og mere at gøre det til den traditionelle amerikanske fest Halloween. Hvert år ser vi flere og flere børn iført Halloween kostumer. Det er ikke kun børnene der elsker at klæde sig ud, også mange unge voksne leder efter en god lejlighed til at iføre sig en udklædning og feste. Dette ser vi i stor stil til de populære oktoberfest hvor mange kommer iklædt et flot tyroler kostume. Et andet sted hvor vi ser både børn og voksne klæde sig ud og feste er til karneval. F.eks. Aalborg karneval som først har et for børnene og ugen efter et for det voksne for op imod 50.000 deltagere klæder sig ud og fester gennem byens gader.

For børn er det især Halloween som er blevet utrolig populær og flere og flere børn tager denne nye og spændende tradition til sig og bruger meget tid sammen med sine forældre på at finde den helt rigtige Halloween udklædning, mens forædlerne pynter huset op med græskar lygter, spindelvæv og andet der kan få det til at virke uhyggeligt. Ofte går det ligefrem konkurrence i det og man vil gerne lige være en tak mere uhyggelig en naboens hus. Lidt i samme stil som med julebelysning.

Børn og kostumer

Har man et barn som skal til kostume fest, fastelavn eller halloween fest, så kan gælder det om at finde et kostume, så både er populært og et som barnet godt kan side. Selv en baby er ikke for stor til at blive klædt ud som kostume. Selv når du står med den lille på dit vægpuslebord, eller bære rundt på ham eller hende i din bæresele, kan man godt overveje et sødt lille kostume til den lille. F.eks. stod jeg selv med den lille på puslebordet, mens han var iklædt sit batman kostume, det så nu ret så sødt ud som han lå der på bordet.

Læs også: Valg af puslebord

Forskel på kostumer til børn og voksne

For de voksne er det tyrolerfesten som trækker flere og flere gæster til sig og selvfølgeligt kan man da ikke komme til en oktoberfest uden at være iført et smart tyroler kostume af den ene eller anden type. Alt lige fra fårehyrde kjoler til lederhosen. Næsten alle større byer her i Danmark holder efterhånden en eller anden form for oktoberfest som er kraftig inspireret af de tyske principper hvor man drikker øl af store krus, høre horn musik og tyske slagere og spiser en masse fed mad. Denne tradition er virkelig stormet frem over blot de seneste 5 år og bliver stadig mere og mere populær blandt danskerne.

Det gælder blot om at have det sjovt

Vi leder blot efter en lejlighed til at iføre os udklædning og kostumer og have det sjovt med venner og familier. Af den grund ser vi også flere og flere butikker komme frem som har specialiseret sig i salg af enhver type af udklædning man kan forestille sig. Butikker som onlinekostumer.dk eller karnevalsshoppen.dk er blot et par eksempler på den slags online butikker. Derudover ser vi også flere lokale butikker som sælger udklædning året rundt til danskerne. Det er f.eks. Karnevalsshoppen.dk eller billig billy som set at vi er blevet meget bedre til at bruge penge på kostumer. Ja for nogle går det ende så vidt at de gerne smider 1-2.000 kroner for en udklædning der blot skal benyttes en enkelt gang, men man ikke gør for lige at være den tak smartere end de andre man går med og få den smule ekstra opmærksomhed. Hvad en din næste fest bliver et karneval, oktoberfest eller blot halloween ønsker vi dig held og lykke med din udklædning.

Kilder:
Online kostumer