Vægpuslebord eller almindeligt puslebord?

vælg det perfekte vægpuslebord til din babySkal man vælge et almindeligt klassisk puslebord til sin baby, eller er det de nye smarte vægpusleborde? Det er et valg som mange nybagte forstår med stor sandsynlig kommer til at stå med. Lige som med alt andet babyudstyr eller børnemøbler, kan det være lidt af en udfordring at finde den helt rigtige model, som passer til dit behov, din stil og dit barn. Derfor ser vi lidt nærmere på de 2 mest brugte typer inden for pusleborde.
Men er der nogen fordel ved at vælge et vægpuslebord over de almindelige pusleborde? Lad os prøve at se lidt nærmere på tingene, og se om vi ikke kan hjælpe med at gøre din beslutning en smule nemmere.

Hvordan vælger man det bedste vægpuslebord?

Fordel ved et vægpuslebord

Der er især 2 grunde til at vælge et puslebord væghængt, frem for den klassiske model. For det første har du her selv mulighed for at bestemme højden på puslearealet. Du sætter simpelhent puslebordet op i den højde du ønsker, så du kommer til at stå mest optimalt når du skal skifte din baby, og slipper derfor for problemer som ømme skuldre, eller ondt i ryggen. Selvom det måske ikke lyder af meget, så kommer man alligevel til at stå mere ved at sådant puslebord end man lige skulle tro. Så derfor er det at kunne stå helt korrekt ved puslebordet, faktisk en ret så stor fordel.
Den anden grund til at mange vælger vægpuslebordet over de andre modeller er p.g.a. pladsen. Det at man kan klappe puslebordet sammen, med både puslepude og tilbehør så det ikke fylder mere end et almindeligt badeværelse skab, er en for nogle en kæmpe fordel. Især i mindre lejligheder i byen, eller et sommerhus hvor pladsen kan være lidt træng, giver det rigtig god mening med et vægpuslebord frem for et kommode puslebord. Nogle af de mest populære pusleborde til væg, er Baby Dan Afred og Manhattan serien eller ByBo.

I sidste uge så vi nærmere på bæreseler, og de mange fordele som kunne være ved at bruge en sådan bæresele som forældre. Har du lyst at læse mere om dette spændende stykke babyudstyr finder du væres gamle artikel her på – Bæreseler for mor og barn

puslebord væghængt et solidt valg for dit barn

Fordele ved et kommode puslebord

Selvom et vægpuslebord kan være en rigtig god løsning, så er der skam også være fordele ved at købe de mere traditione modeller. For det første er de ofte lidt mere solide at stå og skifte sit barn på. Enkelte forældre syntes at vægmodellen godt kan føles en smule skrøbelig eller ustabil alt efter hvilken model man køber. Der er også mere plads i de almindelige modeller, end i de væghængte modeller. Derudover er der også nogle som syntes det er et pænere møbel i hjemmet end et som hænger på væggen. Et af de mest populære klassiske pusleborde er Babytrold Vera modellen, som både er billig og praktisk.

Men som med alt andet babyudstyr, som barnevogne, bæreseler eller babyneste, så er der stor forskel på hvad man som forældre sætter vægt på, og hvad man kan lide, så det bedste bud vil være at undersøge nogle af de forskellige modeller, og se hvilke valgmuligheder som der findes indenfor jeres budget, og så vælge den model som giver mest mening i forhold til design, stabilitet og plads i hjemmet.