Valg af kostumer til karneval

Bæreseler og babyudstyrMig og nogle af vennerne har besluttet at deltage i Aalborg karneval. For mange er det en helt speciel oplevelse og en af de vigtigste ting her, er at vælge det helt rigtige kostume. Kostumer er for mange indbegrebet af karnevalet, og derfor er der også mange som bruger rigtig meget tid på at finde eller lave en udklædning som er helt speciel og noget ud over det som de fleste andre har valgt. Sidste år var jeg klædt ud som mor, med en dukke i en bæresele på min mave. Det blev faktisk lidt hårdt i længden, selv med en dukke, så jeg forstår ikke hvordan en mor kan klare at gå rundt med en 4 kg baby i bæreseler. I vores gruppe regner med vi at blive omkring 12 stykker, så vi har snakket om at inde et tema der passer sammen. Selve hovedtemaet i årets karneval, er “tabu”, noget som godt kan være temmelig svært at finde et godt gruppe tema til. Så vi vælger nogle at finde nogle kostumer, som falder lidt uden for karnevallets tema.

Valg af kostume tema

Vi har i vores gruppe snakket om forskellige temaer, som f.eks. alle at vælge et Disney kostume. Så kan man f.eks. være Pocahontas, Anders And, Prinsesse Elsa osv. Personligt syntes jeg at det kunne være et af de sjovere temaer, når man er en gruppe på 12. En andet forslag som blev fremlagt, var action helte, så mulighederne her kunne være Sylvester Stallone, Arnold Swarzenegger, Vin Diesel eller Michelle Rodriguez.

Færdig lavet kostume eller køb selv?

Vælger man at købe et færdiglavet kostume, så bliver man jo nok næppe den eneste i den udklædning, dog kan man jo altid modificere den lidt, så man alligevel ender med noget unikt. F.eks. syg lidt ekstra ting på dragten, finde noget tilbehør der passer der til, og sminke sig i ansigtet på en smart måde. Er man f.eks. vampyr, så i stedet for blot at nøjes med en sort kappe og hugtænder, så kan man sminke sig hvid i ansigtet, farve håret helt sort og få nogle specielle kontakt linser, så man skiller sig en del ud fra mange af de andre vampyr kostumer, som man sikkert vil se til karnevallet.

At finde en god udklædning til karneval, er lidt anderledes end at finde et sidste skoledags kostume, et tyroler kostume, eller et fastelavnskostume. Det er nogle lidt andre ting som folk ofte vælger at klæde sig ud som til et karneval. Ofte er der lagt lidt mere vægt på at se lidt fræk ud, i modsætning til mange af de andre begivenheder hvor man klæder sig ud til. Prøv f.eks. at se hvor mange som ikke kommer som sexy sygeplejeske eller noget i den stil. For mændene er dette også en rigtig god grund til at vælge at deltage i et sådan karneval. En ting som måske også bør indgå i dine overvejelser når du skal vælge kostumer til karneval. En godt tip, er at vælge et kostume, som gør at du nemt og hurtigt kan komme af med vandet, noget der kommer til at ske, flere gange i løbet af turen ind til kilde parken. Det er ikke ualmindeligt, at man bruge en time på at komme 5-600 meter frem i optoget i nogle dele af byen.

Mangler du selv inspiration, smut ind på nogle sider som karnevalsshoppen.dk, kostumeoutlet.dk, tyrolerudklaedning.dk osv. Her kan du finde nogle ideer til forskellige kostumer, til lige præcis den begivenhed som du står og skal bruge en udklædning til.

Se mere på Kostumer og udklædning